Tråden är viktigare än du tror!

Det tål att upprepas - det finns kopior av "allt"!  Så även i vår bransch, varför skulle vi gå fria från det? Det är bara det att många kunder inte har detta klart för sig bara för att det står ett visst känt märke på produkten. Exempelvis, "bomullstråd" är endast en benämning att utgångsmaterialet är bomull. Det säger inget om längden på fibrerna eller jämnhet. Med andra ord, det finns hundratals kvalitéer av bomull. För att symaskinen skall kunna sy vackra sömmar krävs att sytråden är jämn och knutfri. Anpassa nålens grovlek till trådens tjocklek och tyget. Köp tråd av god kvalitet och försök inte fynda!! Jag rekommenderar gärna tråd av märket Gütermann, den säljs i alla välrenommerade tygaffärer.

När du kommer in i min butik kommer du att få goda råd av någon som kan branschen utan och innan. Efter mer än 40 år i den här branschen törs jag säga det. Välkommen att testa mina kunskaper!

Se upp för "symaskinstester"

Jag är mycket kritisk till alla dessa symaskinstester som presenteras lite här och var i media. I många fall är det som att jämföra äpplen och päron. Ofta är urvalet väldigt begränsat, t ex. 5 maskiner i ett spektrum mellan 600 och 6.000kr.

Rykande symaskin behöver inte innebära slutet för din maskin!

Oftast är det en kondensator som åldrats och behöver bytas. En ny kondensator kostar ca 300-400 kr!

Felet beror på att elektronikkomponenter liksom alla material åldras och ändrar egenskaper.

Kasta inte maskinen utan att se ifall det är enkelt fel. Så här lätt kan du spara hundratals kronor! Välkommen in till mig så hjälper jag dig med detta.

Varning: köp inte för billig symaskin!

Allt för många har gått på niten som "Singer endast 995 kr". Jag har tidigare sålt nya symaskiner med etablerade namn påklistrat som kostat mellan 1.500 och 2.500 kr och konstaterat att symaskinerna inte lever upp till köparens förväntningar. Vanliga fel kan vara trassel med trådspänning, ojämn frammatning av olika tygkvalliteter, plast och metalldetaljer av undermåligt material, högt ljud, långsam hastighet, snålt med spolar och pressarfötter. För att inte tala om hur bruksanvisningen ser ut. Du får vara glad om du hittar några sidor på svenska. Dessa maskiner borde inte få säljas! Den "billigaste" symaskin som jag kan rekommendera och stå för kostar 3.000 - 3.500 kr. Kom in till min butik så ska jag berätta mer om den.